Historie

Museum Tiel toont bodemvondsten Medel

Het archeologisch onderzoek op Medel, dat in verband met de uitbreiding van het industrieterrein plaatsvond, heeft veel en ook spectaculaire vondsten opgeleverd. Deze bodemschatten zijn tot en met 8 januari 2018 te bewonderen in het Flipje en Streekmuseum. Gedeputeerde Josan Meijers opende de tentoonstelling onder grote belangstelling.

 
 

3800 jaar oude grafheuvels gevonden bij opgravingen Medel in Tiel

Grafheuvels zijn vooral bekend van de zandgronden, maar komen veel minder voor in het rivierengebied. Verrassend was dan ook de vondst van twee circa 3800 jaar oude grafheuvels uit de Bronstijd bij de archeologische opgravingen op bedrijvenpark Medel in Tiel. Het is uniek dat er nog zoveel skeletten bewaard zijn gebleven in grafheuvels. Dat levert een zeldzame kans om door verder onderzoek meer te weten te komen over de vroegere bewoners van het gebied.

 
 

Floris Kolvenbach terug in Tiel met boek en tentoonstelling

Vrijdag 29 september herleefde in het Regionaal archief Rivierenland de muzikale jeugdcultuur van de jaren 60 - 70 van de vorige eeuw. Centraal stond de man, die de Tielse band the Dream leidde,Floris Kolvenbach. Samen met zijn medebandleden zorgde hij er met zijn songteksten,composities, zang en gitaarspel voor, dat de band ver buiten de Betuwe naam maakte. Oudtielenaar Albert Wammes beschreef gedetailleerd de levensloopvan Floris in het boek tijdreiziger, Een Tielse jongensdroom. Wethouder Marcel Melissen nam het eerste exemplaar in ontvangst.

 
 

Tiel doet niet mee aan het evenement Tiel tegen Vlaardingen

Het gemeentebestuur heeft besloten geen nadere activiteiten te organiseren rondom het evenement "Tiel tegen Vlaardingen" in 2018.

De "Stichting Slag bij Vlaardingen" uit Vlaardingen is vorig jaar wegens gebrek aan geld al gestopt en de organisatie overgedragen aan de gemeente.

Op 28 Mei 2014 bracht een delegatie uit Vlaardingen een bezoek aan Tiel om tot deelname op te roepen.

 
 

Nieuw bestuur en fotolijst met naamgevers schokker Neeltje Jantje Tiel

Het nieuwe bestuur van de Stichting tot behoud van de Waalschokker Neeltje Jantje nam zaterdagavond een fotolijst in ontvangst met daarin foto's van de naamgevers van de schokker.

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Voorzitter   Marianne Daalderop, Secretaris Roemer Daalderop, Penningmeester Jaap van Kuppeveld, Algemeen bestuursleden Charles Bonnet en Rob Edelbroek  (niet aanwezig op de foto).

 
 

Pagina's