Hoogwater periode 1995: 1 februari, een beeldverslag

Deze dag, 1 februari, zal de Waal zijn hoogste punt bereiken. De evacuatie komt goed op gang. Op straat naast veel auto verkeer veel ambulances en bussen. De gemeente Tiel richt in de Ambtmanstraat een infocentrum hoogwater in. De dijk in Ochten gaat scheuren en burgemeester Henk Zomerdijk vindt het nodig de bevolking met spoed te evacueren. Gemeentevoorlichter Han Helmink gaat via videobeelden de wereld over. Het leger schiet te hulp om de dijk te redden. Voor de pers is het lastig om van een beetje dichtbij opnamen te maken.

Nog even naar het laatste hoogwaternieuws kijken en daarna vertrekken

Vrijthof klaar voor vertrek en kijken naar het nieuws uit Ochten

Infocentrum Tiel

 

Ochten

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights