Nieuws uit Tiel, editie 24 April 2024

In deze editie:

– Oorlogsmonument

– Start wooncomplex De Balije

– Opruimdag Hertogenwijk

Onvergetelijke Kookclub

Oorlogsmonument

Ieder jaar adopteren leerlingen van groep 7/8 van een Tielse basisschool het monument voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog; de Krijger. Dit jaar zijn dat twintig leerlingen van OBS De Molenwerf. Zij zorgen dat het monument op het Kerkplein bij de Sint Maartenskerk er weer netjes uit ziet voor de Dodenherdenking op 4 mei.

De leerlingen kregen een gastles en bezochten een aantal oorlogsmonumenten.

In bijzijn van burgemeester Frank van der Meijden en het 4 mei comité maakten de leerlingen met een hogedrukreiniger onder leiding van een Avri medewerker de omgeving schoon. Het bronzen beeld Krijger voor hij dodelijk getroffen wordt is een van de tien geregistreerde oorlogsmonumenten in de gemeente Tiel. Jaarlijks worden hier de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In het beeld zijn de namen opgenomen van 30 militairen, verzetsmensen en gijzelaars uit de gemeente die in de strijd tegen de bezetter zijn omgekomen. Op deze locatie zijn ook plaquettes voor gevallenen in Nederlands-Indië en voor Molukse KNIL-militairen aangebracht.

Album:

Start wooncomplex aan De Balije

Het heiwerk is aangebracht van de nieuwbouw appartementen van KleurrijkWonen aan De Balije in Drumpt. De eer aan wethouder Remco Dijkstra en de directeuren Tjapko van Dalen van KleurrijkWonen en Joost de Korte van Ouwehand Bouw de starthandeling te plegen door één van de 181 palen in de grond te heien.

Er komen 36 sociale huur 2- en 3-kamer appartementen verdeeld over 2 gebouwen op het terrein waar vroeger een school stond. Om de bouw mogelijk te maken zijn vorige maand 3 grote platanen verplaatst. Er moet nog een naam voor het complex verzonnen worden.

Album:

Opruimdag Hertogenwijk

Een opruimdag actie in de Hertogenwijk op 20 april georganiseerd door Thius, Gemeente Tiel en Avri. Er kon gratis grof afval, groen/tuin afval, chemisch afval en ijzer worden ingeleverd en in grote containers afgevoerd. Bruikbare spullen konden naar de Avri weggeeftent. Naast het opruimen was dit ook een gelegenheid om samen met andere buurtbewoners een kop koffie, thee of glaasje limonade met wat lekkers te nuttigen. Vorig jaar was deze actie in Tiel Oost een groot succes, vandaar hier herhaald.

Album:

Onvergetelijke Kookclub Rivierenland van start

Wethouder Carla Kreuk opende 15 april de Onvergetelijke Kookclub Rivierenland van Alzheimer Nederland-Rivierenland bij Dynamiek aan de Haaftenlaan in Tiel. Voor iedere deelnemer was er een persoonlijke kookschort en een mini garde.

Kookclub

Geïnspireerd op het televisieprogramma Restaurant Misverstand, waarin een restaurant wordt gerund door mensen met dementie, heeft Alzheimer Nederland in verschillende regio’s onvergetelijke kookclubs opgezet, waarin koppels bestaande uit iemand met dementie en een maatje, samen een driegangendiner bereiden en consumeren. Doel is de focus te leggen op wat er nog kan na de diagnose dementie: samen plezier hebben en nieuwe herinneringen maken. Ook Alzheimer Rivierenland heeft zich bij dit initiatief aangesloten. ‘Bijzonder hoe je door samen te schillen, te snijden, te hakken en te roeren al met andere koppels in contact komt,’ lacht een deelnemer, ‘geweldig hoe eten verbindt en zorgen even doet vergeten als je samen aan tafel zit.’ De Onvergetelijke Kookclub Rivierenland is er eenmaal per maand op maandag. Per bijeenkomst kunnen 10 koppels meedoen, de kosten zijn 20,= euro per koppel. Belangstellende koppels én vrijwilligers uit heel Rivierenland kunnen contact opnemen met Mariken van de Loo, coördinator van de Onvergetelijke Kookclub, via kookclub.rivierenland@alzheimervrijwilligers.nl of 0657332877

Album:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights