Voorbereidende werkzaamheden Fluvia Tiel Fase 1 gestart

Door Jan Bouwhuis op woensdag 22 februari 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  In opdracht van de gemeente is aannemerscombinatie Wetering / Vissers Ploegmakers / F.P.H. Ploegmakers vandaag gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het project FluviaTiel fase 1. De aannemer kapt bomen en struiken in de uiterwaard en aansluitend op het Vijverterrein.

FluviaTiel is een bijzondere gebiedsontwikkeling. In het gebied, dat wordt begrensd door de Waal, het Amsterdam-Rijnkanaal, de haven en de woningen aan de Zwaluwstraat worden veiligheid (dijkversterking), het verminderen van kwelwateroverlast, wonen, recreatie en natuur gecombineerd. De binnenstad met haar voorzieningen ligt op korte afstand. En dat alles langs de prachtige rivier de Waal. Een uniek stukje Tiel, voor iedereen toegankelijk.

Voorbereiding
De verwachting is dat de uitvoering start in juni/juli van 2017. Vooraf vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats. Zoals verschillende onderzoeken naar de gesteldheid van de bodem, de ligging van kabels en leidingen en de aanwezigheid van niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De bomenkap gebeurt nu, omdat het broedseizoen van de vogels nog niet is begonnen.

FluviaTiel is ook een onderdeel van Waalweelde waarin verschillende overheden en andere partijen samenwerken aan een mooie, veilige, natuurlijke en economisch sterke Waal.  Meer weten over Waalweelde? Kijk op www.waalweelde.nl

zie ook: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/inloopavond-definitief-ontwerp-fluvia-tiel-druk-bezocht

en http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/basisovereenkomst-voor-klimaatdijk-en-herinrichting-kleine-willemspolder-tiel
 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights