Voortgang Westluidense Poort en parkeren in centrum Tiel

Door Bert Leenders op vrijdag 24 februari 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Politiek, Nieuws.

TIEL De afbouw van de Westluidense Poort WLP verloopt voortvarend. De winter was, zoals we daar de laatste jaren aan gewend zijn, mild en heeft de bouwmensen nauwelijks last bezorgd. Volgende maand wordt de parkeergarage in gebruik genomen en per 1 juli vervallen de parkeerplaatsen op de Waalkade. Het bleekveld wordt alleen voor vergunninghouders. Ondertussen wordt hard gewerkt aan de bestrating en inrichting van het omliggende terrein en gaat de afbouw in hoog tempo verder.  Zoals bekend is de bouw van woningen aan de kant van de huidige bibliotheek in de wacht gezet. Tot nu toe tonen woningzoekenden weinig belangstelling voor de stadswoningen die daar gepland zijn. Of de woningen later  gebouwd worden ligt in handen van de projectontwikkelaar. Die heeft tot vijf jaar na oplevering van het complex  de tijd om de bouw te realiseren. In de tussentijd zal op de plaats waar de woningen gepland waren een voor als nog tijdelijke tuin aangelegd worden. De  grond voor deze tuin al aangebracht. op het dak van de parkeergarage.  

Donderdag 23 februari is VolkerWessels begonnen met werkzaamheden in de Westluidensestraat. Daar komt vanaf huisnummer 57 een nieuw riool en de straat krijgt een nieuw wegdek. Dat karwei zal naar schatting zes weken gaan duren. Het centrum is in die periode bereikbaar via de Rechtbankstraat en Sint Agnietenstraat. IJssalon Daisy’s krijgt meteen een nieuw terras. Klanten van de winkels op dat stuk van de Westluidensestraat kunnen hun auto kort gratis parkeren op aangegeven plaatsen in de Koninginnestraat.  

De nieuwe parkeergarage is mede bedoeld om het waalfront van Tiel door vermindering van het parkeren mooier en aantrekkelijker in te kunnen richten voor evenementen en recreatie. Halverwege dit jaar zal de parkeerruimte volgens de plannen van het college teruggebracht worden tot 200 plaatsen. Die zijn bestemd voor  vergunninghouders.  De horeca-exploitanten op het Plein zijn niet blij met deze maatregel. Zij vrezen dat door het wegvallen van passanten die vanaf de parkeerplaats op de Waalkade het Plein doorkruisen hun omzet zal dalen. Er bestaan ideeën om via dwarsverbindingen de loop naar Plein en Weerstraat te vergroten, maar die zijn vooralsnog weinig concreet. In 2010 heeft de gemeente toegezegd dat er op de Waalkade 200 vrije parkeerplaatsen bijven bestaan. De ondernemers willen dat de gemeente die toezegging nakomt.

Kaart van de openbare ruimte rondom het CultuurcentrumKaart van de openbare ruimte rondom het CultuurcentrumVanaf 1 juli niet meer parkeren op de WaalkadeVanaf 1 juli niet meer parkeren op de Waalkade

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights