Flipje Tiel goes Fashion

Door Jan Bouwhuis op maandag 19 september 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Ontwerp een unieke outfit voor Flipje

Bent U/Ben jij die creatieveling, die zorgt dat Flipje te Tiel net zo beroemd wordt als Manneke Pis in Brussel? Doe dan mee met de Modewedstrijd Flipje goes Fashion. Uitgeschreven door Hart van Tiel i.s.m. Gemeente Tiel en in het bijzonder het Flipje Museum te Tiel.

Iedereen kent wel het beroemde beeld van Manneke Pis in Brussel. Regelmatig wordt hij gestyled met prachtige creaties. Dit plassende mannetje heeft inmiddels al 900 kostuums en een permanente expositie in het museum te Brussel. Beroemde ontwerpers, onder wie mode-koning Jean Paul Gaultier, hebben zich al op dit beeldje gestort. Het is een eer om een maatpak voor dit Brusselse ventje te hebben gemaakt.

Het bronzen beeld van Flipje, een ontwerp van Else Ringnalda, op de Groenmarkt te Tiel krijgt ook wel eens een outfit aan; laatst nog een roze t-shirt tijdens de Giro d’Italia, maar dit zijn toch niet, de op maat gemaakte exemplaren. Hart van Tiel wil Flipje graag op hoogtij dagen bijzonder gaan kleden, zodat hij nog meer dan nu al het geval is, kan uitgroeien tot een (inter)nationaal bekend icoon.

Wij dagen iedere ontwerper uit; Maak een kostuum voor het bronzen beeld van Flipje op de Groenmarkt te Tiel. Óf een nieuw fris framboos-bessenpak voor onze levende Flip, waarmee hij kan schitteren in Tiel of elders.

Leef U/je uit, creëer een outfit voor kerst of valentijn, duik de geschiedenis in en kleedt Flip als viking, bataaf of romein. Haute Couture wordt zeer op prijs gesteld. De stijl is aan de ontwerper. Materiaalkeuze is vrij; plastic, stof, breisels of anderszins.

In de 2e week van 2017 kunnen de kostuums worden ingeleverd bij het Streekmuseum te Tiel. Een deskundige jury zal zich dan buigen over de ontwerpen en 10 kostuums nomineren. Vervolgens zullen tijdens de opening van de Tentoonstelling Flipje goes Fashion de winnaars bekend worden gemaakt.

Alle informatie is te vinden op   http://www.streekmuseumtiel.nl/flipje-goes-fashion/    en/of tijdens de verjaardag van Flipje op zondag 2 oktober 2016 in het Streekmuseum te Tiel.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights