Tweede leven corsowagen Buurmalsen-Tricht in Binnenstad Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 20 september 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Corsowagen ‘Cicaden’ van Buurmalsen-Tricht krijgen een tweede leven. De insectenwagen krijgt een plek in de binnenstad van Tiel. Over de locatie gaat Stichting 4-Stromenland in gesprek met de gemeente Tiel.

Binnenstadsmanager Gert-Jan van Ingen maakte het nieuws maandag bekend tijdens de derde en laatste corsodag: ,,Het is de bedoeling van Hart van Tiel om corso-elementen in de stad te plaatsen. Zo krijgen bezoekers echt het idee van een corsostad. Dat is ook al gebeurd met een element van de corsowagen van Tiel, maar we moeten voor de plaatsing daarvan nog even wachten op een herinrichting van een wandelpad bij het Kalverbos.”

Voor de ontwerpers Marijke van Beurden en Alfred Hoogerdijk van de corsoclub was het een geweldige verrassing dat hun wagen uitverkoren werd. Van Beurden: ,,Echt kippenvel, een kroon op ons werk. We zijn een kleine club en dan is dit wel heel mooi.”

Fietsroute

Van Ingen, tevens bestuurder van Stichting 4-Stromenland, heeft veel meer ideeën. Zo wil hij in meerdere dorpen, die deelnemen aan het corso in de toekomst corso-beelden plaatsen: ,,Op die manier zou je een corso-fietstocht kunnen organiseren langs diverse elementen van corsowagens.”

zie ook: http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/56-ste-fruitcorso-tiel-optocht

http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/fruitcorso-tiel-prijsuitreiking

http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/fruitcorso-tiel-expositie-op-zondag

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights