VIDEO: Aanleg Wielersportcentrum Tiel

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 20 augustus 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Video.

TIEL  Langs de Schaarsdijkweg zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van Wielersportcentrum De Betuwe. Op het terrein wordt een parcours aangelegd voor TFCC ‘De Weirijders’ en ‘JvR de Batauwers’. Daarnaast wordt gekeken of Body Dynamics van Tenny van den Berg zich hier kan vestigen.
Op dit moment wordt er gewerkt aan de aanleg van de wielerbanen, het aanbrengen van drainage en de aarden wallen tbv de fietscrossers.
Door Harteman wordt een zandpakket onder de banen aangebracht met ECO zand, zwart van kleur. Dit recycled zand komt uit Rotterdam per schip naar de loswal van Harteman. Vandaar gaat het met vrachtwagens naar het terrein.
De wielrenners krijgen een baan van 1600 m1 en de crossers een baan van 345 m1, uit te breiden naar 360 m1 tbv de internationale Elite klasse.
Er komen op het terrein 140 parkeerplaatsen. De totale investering is ongeveer 2,4 miljoen euro waarbij naast de gemeente Tiel ook de Provincie een grote bijdrage levert. De opening van het wielersportcentrum is gepland in september 2017.

Voor foto’s zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/wielersportcentrum-de-betuwe-tiel-…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights