Kroonringen om lantaarnpalen tbv ophalen plastic afval in Passewaaij Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 17 augustus 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Op initiatief van wijkvereniging Passewaaij is een pilot gestart om plastic afval in te zamelen en zo zwerfvuil te verminderen. Aan lichtmasten in een deel van Passewaaij zijn kroonringen bevestigd. Hieraan wordt het plastic afval aangeboden om wegwaaien te voorkomen. De gemeente heeft, via AVRI, 500 ringen besteld voor € 9,75 per stuk.  Vrijwilligers hebben de ringen op zaterdag 12 maart tijdens NL-Doet aangebracht. De wijkvereniging houdt een register bij van de montage, de klachten en vandalisme. De gemeente registreert meldingen in de Bel & Herstellijn. Na een jaar bekijken de betrokken partijen het resultaat van de proef.

De kroonring heeft 6 knoppen waar ongeveer 12 zaken aan opgehangen kunnen worden. Op de paal zit een Avri sticker met daarop de spelregels: op de dag van inzameling moet voor 07:30 het plastic opgehangen worden en niet vastgeknoopt.

Zakken of inhoud welke niet aan de voorwaarden voldoen krijgen een sticker en worden niet meegenomen. Nog onbekend zijn de spelregels hoe deze zakken dan wel worden opgehaald.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights