Voetveer Pomona Tiel na schade weer in de vaart

Door Jan Bouwhuis op woensdag 11 mei 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Pomona, voetveer Tiel-Wamel, vanaf vrijdag weer in de vaart

Na een afwezigheid van enkel weken gaat Pomona, het voetveer tussen Tiel en Wamel over de Waal, op vrijdag 13 mei weer in de vaart. Pomona werd 30 maart uit de vaart genomen vanwege een geknikte laadklep. De laadklep is hersteld.

 

In een onderzoek naar de oorzaak van het knikken van de laadklep is vastgesteld dat de klep voldeed aan de gestelde technische eisen voor het gebruik in normale omstandigheden. In de praktijk kunnen zich echter situaties voordoen die anders zijn dan ‘normaal’. Zoals een zware golfslag in combinatie met het passeren van een extra groot schip, een aanvaring met een stuk drijfhout of een deuk die is ontstaan tijdens het gebruik. Een combinatie hiervan kan niet in berekeningen worden meegenomen en is mogelijk de oorzaak van de averij.

 

De laadklep is hersteld op basis van de oorspronkelijke normen en er zijn een aantal technische aanpassingen gedaan om de stevigheid van de klep te verhogen. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights