Verduin van Krachtig Tiel geeft raadszetel op

Teus Verduin tijdens de installatie op 29 maart 2018

Teus Verduin, eigenaar en uitbater van stadscafé Hexacon, heeft besloten te stoppen met het raadslidmaatschap en zijn zetel terug te geven aan zijn partij. Voor een buitenstaander die het raadswerk in Tiel volgt was al snel duidelijk dat Verduin weinig voldoening vond in het raadslidmaatschap. Afgesproken is dat de nieuwe voorzitter Anton van Straten van Krachtig Tiel over deze kwestie het woord voert. Van Straten: “Teus heeft zich verkeken op wat het raadslidmaatschap allemaal inhoudt en kan dit niet goed verenigen met zijn hoofdfunctie. Daarvoor kan hij niet iedere week een aantal avonden afwezig kan zijn”. Van Straten benadrukt dat er geen sprake is van een conflict. `De verhoudingen binnen de partij zijn prima en ook de relatie met Verduin is niet verstoord.” Formeel en juridisch gezien is Vic Latumahina nu de eerst aangewezen persoon om Verduin op te volgen. Hij stond tweede op de lijst en haalde 156 voorkeursstemmen. Dat is nu iet meer vanzelfsprekend omdat hij kort na de verkiezingen de partij verlaten heeft. Volgens Van Straten had hij geen tijd voor de lokale politiek en was hij het niet eens met de koers van de partij.

Het partij bestuur heeft na een zorgvuldig beraad geconcludeerd dat voorzitter Anton van Straten de meest geschikte persoon is om Verduin op te volgen. Ondertussen heeft de gemeente conform de reglementen Latumahina aangeschreven met de vraag of hij de raadszetel wil innemen. Latumahina heeft maximaal vier weken de tijd om zich daarop te bezinnen. Wanneer we dit op 26 september schrijven is zijn besluit nog niet bekend. Wanneer Latumahina de raadszetel gaat bezetten zal hij als onder eigen naam tot de raad toetreden of zich aansluiten bij een andere partij.

Van Straten: “Op zijn keuze hebben wij geen invloed. Juridisch heeft hij recht op die zetel maar moreel ligt dat naar mijn oordeel toch anders. Ons rest niet anders dan af te wachten. Ook zonder zetel gaan we als partij gewoon door. We zijn er van overtuigd dat we wat toe te voegen hebben aan de Tielse politieke arena. Opkomen voor ouderen en mensen die nu aan de kant staan zijn bij ons speerpunten. Daarnaast willen we een brede partij zijn die constructief samenwerkt met oppositie en coalitie in het belang van de Tielse gemeenschap.”

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights