Video: Kappen kastanje op begraafplaats Ter Navolging Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 9 augustus 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Video.

Video: Paardenkastanje begraafplaats Ter Navolging Tiel met spoed gekapt.

Bij een boominspectie door Avri is gebleken dat een monumentale 100 jaar oude paardenkastanje op begraafplaats Ter Navolging niet meer te redden is.  De veiligheid was niet meer te garanderen en de boom is woensdagochtend 9 augustus gekapt.

In het najaar van 2015 is de boom nog uitgebreid gecontroleerd. De conditie van de boom was toen redelijk. Naar aanleiding daarvan heeft de boom in het voorjaar van 2016 een onderhoudsbeurt gehad. De stormankers zijn toen vervangen en uitgebreid. Ondanks deze maatregelen is het westelijke deel van de kroon aan het uitbreken en afsterven. Dat is onder andere te zien aan de scheuren in de dikke takken en de gele kleur van het blad.

zie voor foto item:  http://detielenaar.nl/nieuws/kastanje-op-begraafplaats-ter-navolging-tie…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights