Opening park Groene Hart Tiel

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 2 juni 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Donderdag is het Groene Hart Park aan het Fabriekslaantje geopend.

De openings handeling was het onthullen van een “Flipje” bank door wethouder Driessen en mevrouw Corrie de Bruin. Samen met de bewoners van de woontorens en het Fabriekslaantje en de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool is er een invulling gekomen van het braak liggend terrein.

Er zijn wandelpaden, klim en zit elementen en een Jeu de boulesbaan.

Het verhaal op de Flipbank verwijst naar het verleden.

Op Zandwijk was een schutterij. Het was een katholieke enclave. Mogelijk werd er op een papegaai gelijkend iets geschoten, want het schijnt dat in 1604 de weduwe van ene burgemeester van Zandwijk aan zijn opvolger een zilveren papegaai, met ketting, die behoorde aan de schutterij van Zandwijk, heeft gegeven. In het museum ligt in de streekhistorie op de vierde verdieping een zilveren papegaai met zilveren ketting, waar om heen enige zilveren muntstukken geslagen zijn en waaraan een zilveren scheepje en twee geldstukken van 1613 en 1615 gehangen zijn.De kerk van Zandwijk zou nabij het Fabriekslaantje hebben gestaan.

zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/naam-park-fabriekslaantje-tiel-park-het-groene-hart

http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/parkeerterrein-fabriekslaantje-tiel-krijgt-naam-poort-van-santwyck

 http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/video-rotonde-havendijk-tiel-en-pa…

Illustratie Arie van VlietIllustratie Arie van VlietIllustratie Arie van VlietIllustratie Arie van VlietGevel tekening leerlingen PWA school met Tommy Art op pand FabriekslaantjeGevel tekening leerlingen PWA school met Tommy Art op pand Fabriekslaantje

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights