Rechtbankstraat Tiel afgesloten ivm nieuwe bestrating

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 18 november 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL   De Rechtbankstraat is in de loop van volgend jaar ook de toegangsweg voor de parkeergarage bij de Westluidense Poort WLP . Daarvoor is het nodig de straat te voorzien van een nieuwe bestrating. Maandag 21 november start VolkerWessels met de aanleg. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het einde van het jaar. Gedurende die tijd is de Rechtbankstraat, tussen de rotonde bij de Nieuwe Tielseweg en de kruising met de Koninginnestraat in beide richtingen afgesloten voor fiets- en gemotoriseerd verkeer. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Parkeerterrein Bleekveld, schouwburg en filmtheater Agnietenhof en uitvaartonderneming Tijssen zijn bereikbaar via de Achterweg. Ontsluiting vanaf het Bleekveld en de Agnietenhof loopt via de St. Agnietenstraat. Daarvoor wordt het éénrichtingsverkeer in de St. Agnietenstraat tijdelijk omgedraaid.

De Hucht is tijdens de werkzaamheden een doodlopende straat en is bereikbaar via de Brugstraat. De Westluidensestraat en de binnenstad blijven bereikbaar op de manier die nu ook al het geval is.

 

Volg aanwijzingen op borden

De omleidingsroute voor fiets- en gemotoriseerd verkeer staat met borden aangegeven.

Een omleiding is altijd even wennen. We roepen de weggebruikers op om de aanwijzingen op de borden te volgen en rekening met elkaar te houden. Voetgangers kunnen wel langs het werk.

Als overlast ervaren wordt, kan contact opgenomen worden met Trigion Alarmservice: 088-2981777. Het is ook mogelijk langs te gaan bij het tweewekelijkse inloopspreekuur (op woensdagen in de even weken) tussen 9.00 en 10.00 uur op het projectbureau van VolkerWessels aan de St. Agnietenstraat 28.

 

Toekomstige culturele hart van Tiel en de regio

Bij de Westluidense Poort komt niet alleen een parkeergarage. Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum. Naar verwachting wordt de parkeergarage in het voorjaar in gebruik genomen.

 

Voor meer items over het Cultuurcentrum  Westluidense Poort toets in het zoekvenster WLP

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights