Waalwater voor stadsgracht Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 13 september 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Omdat de waterstand in de stadsgracht op dit moment lager is dan het normale peil, laat de gemeente in overleg met Waterschap Rivierenland de gracht bijvullen met water uit de Waal. Vanaf dinsdagmiddag 13 september tot woensdag 14 september circa 12.00 uur rijden waterwagens van de Waal naar de gracht ter hoogte van de Santwijckse Poort.
De waterstand is laag door het aanhoudende droge en warme weer. Normaal gesproken wordt de gracht, indien nodig, bijgevuld met Waalwater via een persleiding bij het Fabriekslaantje. Deze persleiding wordt momenteel verlegd en vernieuwd en is daardoor niet te gebruiken. Daarom wordt de gracht nu bijgevuld met behulp van waterwagens.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights