Torentje na 50 jaar weer terug in Vinkenhof Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 15 september 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  De bewoners van Vinkenhof zagen afgelopen zaterdag een van hun wensen voor de buurt in vervulling gaan: het karakteristieke torentje werd na 50 jaar van afwezigheid weer teruggeplaatst.

Op het St. Josephplein organiseerden woningcorporatie SCW samen met de aannemer, Vastbouw Oost, een feestelijke bijeenkomst voor de bewoners van Vinkenhof. Nu, halverwege de renovatie van de woningen van Vinkenhof, was het een mooi moment om samen met de bewoners deze mijlpaal te vieren. ?De bijeenkomst werd afgetrapt met een woordje van Herman Suijdendorp (SCW), Hans Nijman (Vastbouw), Frank Stuip (Bouwmensen) en wethouder Henk Driessen. Na een ludieke Vinkenhof bingo, waarbij de aanwezigen geïnformeerd werden over historische feiten over de buurt en weetjes over het renovatieproces, werd het teruggeplaatste torentje onthuld door de oudste bewoonster van Vinkenhof: mevrouw Dekker. Met een druk op de knop werd het doek omhoog gehesen en zette de zon het nieuwe torentje volop in de schijnwerpers.

Na afloop was er voor de aanwezigen een lekker bakje koffie en een broodje en kon men nog gezellig even napraten. Ook bewoners die tijdelijk op een ander adres wonen, omdat hun huis op dit moment gerenoveerd wordt, waren aanwezig.

Tijdens een renovatie in 1966 werd het torentje verwijderd. Toen de wensen van de huidige bewoners werden geïnventariseerd voor deze renovatie, gaven velen aan dat ze het torentje graag weer terug zouden zien. SCW gaf daar gehoor aan. Ook voor de woningcorporatie was het terugbrengen van dit historische element een wens; in Vinkenhof staan de oudste woningen van SCW.
De opdracht voor de constructie van het torentje werd gegeven aan opleidingsbedrijf Bouwmensen. Hierdoor kregen jonge mensen de mogelijkheid in hun eigen regio een vakopleiding te volgen en zo behouden we ook op langere termijn voldoende vakbekwame bouwvakkers in deze regio. Acht leerlingen werkten aan dit project. Het resultaat mag er zijn, een mooi stukje vakmanschap dat na exact 50 jaar weer te bewonderen is.

zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/torentje-vinkenhof-tiel-na-50-jaar…
 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights