Torentje Vinkenhof Tiel na 50 jaar herplaatst

Door Jan Bouwhuis op woensdag 31 augustus 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Bij de renovatie van Vinkenhof is het ’torentje’ na 50 jaar weer terug geplaatst op de woningen aan het Sint Josephplein. In opdracht van SCW heeft ‘Bouw mensen’, het vroegere REVABO, het torentje na gebouwd en geplaatst. Zaterdag 10 september is er een bijeenkomst om daar bij stil te staan.

De Vinkenhof is een SCW complex van 84 woningen dat metaalwarenfabriek Daalderop bouwde voor zijn werknemers in 1921. De woningen worden gerenoveerd en de buurt staat op de nominatie gemeentelijk monument te worden.  De sloop van 6 woningen maakt het mogelijk een achterstraat aan te leggen en parkeren op te lossen achter de woningen. Drie nieuwe woningen worden gebouwd. Herstel van een aantal verdwenen voortuinen maakt het tuindorpkarakter weer ervaarbaar. Een nieuw groen St. Josephplein vormt het hart van de buurt en de entreestraten worden eveneens vergroend. Het aantal parkeerplaatsen neemt toe met ongeveer 20 extra plaatsen. De werkzaamheden zullen nog tot in 2017 duren.

voor video zie:  https://youtu.be/IOINO3WwYnM

Het verwijderen in 1966 van het torentje met het BB alarmsysteemHet verwijderen in 1966 van het torentje met het BB alarmsysteem

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights