Breek kademuur Tiel af

Door Huub van Heiningen op dinsdag 30 augustus 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Politiek, Nieuws.

Tiel Maritiem maakt zich grote zorgen over het steeds verder afbrokkelen van de kademuur en heeft daarom een brandbrief aan alle raadsleden gericht. De gemeente heeft al geld voor restauratie van de kade gereserveerd, maar de club vreest dat de adviezen daarvoor niet deugen. Liever zou men de kademuur wegslopen en er zelfs een strandje van maken.

De wijze waarop het door de gemeente in de arm genomen adviesbureau de kademuur wil herstellen is, aldus Tiel Maritiem, niet gestoeld op enige visie m.b.t. de toekomst van de Waalkade. In het rapport van het bureau staat dat een visie onbreekt, terwijl desondanks een advies voor herstel wordt geformuleerd, dat nu als enige oplossing wordt aangeboden.

Tiel Maritiem spreekt over een tunnelvisie. Het gaat alleen over het herstel of vervanging van de bestaande steile damwand. “Ik maak mij grote zorgen over de beleving van de Waalkade”, aldus voorzitter Roemer Daalderop. “Het plan om de Waalkade autovrij, wandelvriendelijk, en als evenemententerrein aan te leggen strookt niet met een dergelijke zeer eenzijdige verticale renovatie van deze hoge kademuur. Juist deze muur schept een enorme afstand tussen de recreant en het water in de haven en leidt tot onveilige situaties. De Waalkade is allang geen laad- en loswal meer”.

Aan de hand van tal van voorbeelden uit het verleden en heden, geïllustreerd met mooie plaatjes, pleit Tiel Maritiem ervoor de kademuur af te breken en de kade weer schuin te laten aflopen, zoals dat vroeger het geval was. Het zou zelfs mogelijk zijn er een mooi veilig strandje van te maken.

zie ook:  http://detielenaar.nl/nieuws/deel-waalkade-afgesloten
 

TielMaritiem vorig jaarTielMaritiem vorig jaar

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights