Opening waterplein in Tiel Oost 6 juli

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 28 juni 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Op woensdag 6 juli is de opening van het splinternieuwe waterplein in de Vogelbuurt in Tiel. Dit plein is een ontmoetingsplek, speelplek en wateropvang inéén. En dat tussen de huizen en naast een school. Uniek in Gelderland en vooral nuttig bij hoosbuien, die steeds vaker voorkomen.

De opening wordt een feest voor de buurt. Van 16.00 tot 18.00 uur kan iedereen het plein bewonderen. Er zijn er hapjes en drankjes en speeltoestellen voor de kinderen rond het plein. Om 16.45 uur is de officiële openingshandeling.

Droger en mooier

Het waterplein is één van de maatregelen uit het programma Tiel-Oost droger en mooier. Hierin werken gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland samen met inwoners aan een aantrekkelijke en leefbare wijk, waarin ‘leven met water’ nu en in de toekomst werkelijkheid is.

Alles boven én onder de grond in de wijk is onder handen genomen. Huizen zijn opgeknapt of gesloopt en vervangen door nieuwbouw, er is een nieuw rioolsysteem aangelegd, de straten hebben waterdoorlatende verharding gekregen, er is een kerk gesloopt en een nieuwe school gebouwd.

Ontwerp

Het plein is ontworpen door De Urbanisten. Bewoners zijn betrokken en schoolkinderen hebben meegedacht. De figuren op het sportveld bijvoorbeeld zijn gekozen door de kinderen van de school naast het waterplein, de Achtbaan.

Partners

De gemeente, provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, woningbouwcorporaties SCW en KleurrijkWonen en de EU (Future Cities) hebben samen gezorgd voor de metamorfose van de wijk.

 

zie ook: http://detielenaar.nl/nieuws/aanleg-waterplein-vogelbuurt-tiel-oost

en     http://detielenaar.nl/nieuws/video-aanleg-waterplein-tiel-oost

en    http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/waterplein-tiel-oost-bijna-klaar

Laatste werkzaamheden: belijning aanbrengenLaatste werkzaamheden: belijning aanbrengen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights