Wandelroutenet Regio Rivierenland is klaar

Door Bert Leenders op woensdag 29 juni 2016, geplaatst in Openbare ruimte.

Al enkele jaren kent het Rivierenland een veel gebruikt fietsroutenetwerk. Sinds kort is daar nu ook een wandelnetwerk binnen de gemeenten van de Regio Rivierenland  aan toegevoegd. Eind juni zijn als laatste de routeborden bij de startpunten geplaatst. Daarop kun je zien welke routes op dat punt starten en hoeveel kilometer deze routes lang zijn.

In Tiel zijn  Camping Zennewijnen en de beide spoorwegstations officiële startpunten. Het keuzepuntsysteem knoopt rondwandelingen, routes met een eigen kleur, aan elkaar tot een netwerk. Die rondwandelingen kunnen kort of wat langer zijn en gedeeltelijk met elkaar samenlopen. Alle kruispunten waar je kunt kiezen om je route voort te zetten of over te stappen op een andere kleur worden keuzepunten genoemd. Keuzepuntpalen laten die keuze zien door de verschillende kleurpijlen. Bovendien zijn deze palen voorzien van een nummer.

Onderweg ondersteunen kleurpijlen de routekeuze, op weg naar het eerstvolgende keuzepunt-met-nummer. Ook op punten waar je zou kunnen twijfelen en op plekken waar je verschillende kanten op kunt, terwijl het geen keuzepunt is, staan markeringen (kleurpijlen). De routes worden beheerd door Uit®waarde. Uit®waarde beheert naast het wandelroutenetwerk van de regiogemeenten nog tal van andere fiets- en wandelroutes in het gehele rivierengebied van Spijk bij de Duitse grens tot Gorinchem. Bennie Janssen (zie foto) is vrijwel dagelijks bezig met het onderhoud van al deze routes.  

U vindt de overzichtskaarten van de wandelingen op:  http://www.wandeleninrivierenland.nl/nl-nl/informatie/over-het-wandelnetwerk/

Bord nabij station PassewaaijBord nabij station Passewaaij

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights