Dag van de Bouw Westluidense Poort Tiel

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 3 juni 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Heeft u altijd al een keer willen afdalen in de 13m diepe bouwput van het cultuurcentrum de Westluidense Poort? Grijp dan uw kans op zaterdag 4 juni. Tijdens de Dag van de Bouw zet VolkerWessels de bouwhekken open.

Tussen 10 en 15 uur zijn er regelmatig rondleidingen door de parkeergarage in aanbouw. En dat niet alleen: er is een foto-expositie van Tielse fotografen in de bibliotheek met indrukwekkende foto’s van de bouw tot nu toe en geniet van het uitzicht over de bouwlocatie. Stap binnen in WoWi!, de biebbus vol digitale nieuwigheden. Luister naar optredens van leerlingen van de Plantage. Loop over een kleine markt waar een aantal ondernemers uit de buurt hun producten verkoopt, laat u bijpraten over de archeologische vondsten of laat u informeren over wonen in de Westluidense Poort. Kinderen kunnen in een grondwerkmachine zitten of zich uitleven op een springkussen.

De rondleiding is toegankelijk voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar onder begeleiding van een volwassene. Een volwassene mag maximaal 2 kinderen begeleiden. Het is onmogelijk met krukken, rollator of rolstoel aan de rondleiding deel te nemen. Ook is het aan te raden om oude schoenen of laarzen aan te doen, zeker als het wat slechter weer is (geweest).

 

Fototentoonstelling bouw Westluidense Poort Tiel

De bouwlocatie bij de Westluidense Poort WLP is regelmatig een inspiratiebron voor fotografen. De gemeente Tiel heeft een aantal fotografen gevraagd ieder twee foto’s tentoon te stellen. De foto’s zijn te zien vanaf zaterdag 4 juni tot en met zaterdag 25 juni in de bibliotheek in Tiel.
Aan de tentoonstelling werken de volgende vak-, amateur- en/of kunstfotografen mee: Rudy van Amersvoort, Jan Bouwhuis, Raphaël Drent, Gijs Heuff, Jean-Paul Opperman, Maarten Rots en Wijco van Zoelen. Ook is er een doorlopende presentatie te zien van foto’s van Jan Bouwhuis waarop de bouw te volgen is: van de voorbereidende werkzaamheden tot aan de ‘doop van de bouwkuip’ eerder dit jaar.
Na de Dag van de Bouw zijn de foto’s nog tot en met zaterdag 27 juni te bewonderen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights