Boomfeestdag Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 16 maart 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Op woensdag is het Nationale Boomfeestdag. Leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van de Rotondaschool (locatie Ridderweide) uit Tiel planten op deze dag bomen op de Lingeweg in Tiel. Wethouder Melissen helpt de leerlingen bij het planten van de eerste boom. Medewerkers van Avri begeleiden de kinderen vervolgens bij het planten van de andere bomen. 

 Op de Lingeweg (vanaf de Provincialeweg tot aan het Inundatiekanaal) zijn in januari populieren gekapt omdat deze bomen aan het einde van hun levensduur waren gekomen. Hiervoor in de plaats worden 68 essen geplant. De es is een duurzame boomsoort die gemiddeld een stuk langer kan staan dan de populieren en wel 25 meter hoog kan worden. De gemeente Tiel doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Avri organiseert dit jaar voor het eerst de Boomfeestdag, omdat zij het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights