Boulodrome de Teerling feestelijk heropend, fase 3 van nieuwbouw gereed

Onder het genot van een hapje en drankje werd op vrijdag 10 februari 2023 de nieuwbouw van de Boulodrome heropend. Het onderkomen van de Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging de Teerling onderging een metamorfose en werd in de loop der jaren volledig gerenoveerd.

Het project liep al sinds 2014, de aanbouw, nieuwbouw en renovatie gingen een lange weg. Niet alleen omdat de zoektocht naar financiën soms moeilijk verliep, ook omdat de leden veel klussen zelf ter hand namen en niet in de laatste plaats trad er vertraging op door Corona. Voorzitter Ed Roelofs bedankte in zijn speech uitvoerig de aanwezige regenten van de Stichting Oud Burger Mannen en Vrouwenhuis, zij zorgden voor het overgrote deel voor de financiering van de nieuwbouw.

Jeu de Boules Bond
De belangstelling was groot afgelopen vrijdag. Vanzelfsprekend onder de leden, maar er was ook een afvaardiging van de Nederlandse Jeu de Boules Bond, de aannemer van de bouw, firma Van Doorn uit Ochten, andere bedrijven die meewerkten aan de bouw, adverteerders van reclameborden en een delegatie van Zorgcentrum Walstede, waar sinds enige tijd een eigen jeu de boules baan is. De gemeente nam ook een groot deel van de financiering van de nieuwbouw op zich en namens hen was wethouder van sport Carla Kreuk aanwezig, samen met partijgenoot Wim de Boer.

Openingshandeling
Aan Yvonne Son-Stolk van het bestuur van het Oud Burger Mannen en Vrouwenhuis de eer om samen met de voorzitter van de Teerling de nieuwbouw officieel te openen. De nieuwbouw is licht en modern en daar hoorde ook een nieuwe huisstijl bij. Bij het entreehek van het terrein onthulden zij samen een nieuw toegangsbord, voorzien van het nieuwe logo, ontworpen door Sylvia Teunissen van iWish uit Tiel.

Kunstwerken
De nieuwe hal is ruim en voldoet aan alle professionele eisen. Het gehele onderkomen bestaat nu uit twee hallen waarin (overdekt) gespeeld kan worden met in het midden de ontmoetingsruimte met keuken. De laatst gebouwde hal (hal 2) kreeg een historisch tintje, er is daar namelijk een muurschildering van kunstenaar Jaouad Bennani, die hij 2009 vervaardigde voor de oude hal die nu gesloopt is! Leuk dat dit bewaard gebleven is. Ook de andere ruimten zijn voorzien van mooie kunstwerken, in de ontmoetingsruimte gemaakt door Greet Roelofs en Eke de Jong, beiden leden van de vereniging. In de hal aan de andere zijde van de ontmoetingsruimte (hal 1) prijkt een kunstwerk van Anton Biemans uit Venray, de 3D Bouler.

Toekomst
Er werd natuurlijk een toast uitgebracht op de toekomst van de vereniging! Het gezellige samenzijn werd muzikaal omlijst door troubadour Dick Steenbergen.
Naast jeu de boules biedt de vereniging nog meer, sinds enige tijd wordt er ook een schildersatelier gehouden en in hal 1 gebruikt de handboogschutterij ‘Allez Tirez’ één van de banen.

Fotoalbum

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/10/opening-ontmoetingsruimte-bij-jeu-de-boules-de-teerling-tiel/

en: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/07/nieuw-clubhuis-boulodrome-voor-jeu-de-boules-vereniging-de-teerling-tiel/

https://detielenaar.nl/nieuws/2018/06/pannenbier-bij-uitbreiding-de-teerling/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights