Opening ontmoetingsruimte bij Jeu de Boules De Teerling Tiel

De officiële opening van de nieuwe ontmoetingsruimte van ETJBV de Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging “De Teerling”. De opening is zaterdag 10 oktober verricht door de hoofdsponsor Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis. De regenten de heer Frits van Es en mevrouw Joke Sewalt mochten het doek voor de herdenkingsplaat verwijderen.

Video:

Fotoserie onder de tekst.

Door de corona maatregelen waren er slechts weinig personen aanwezig en ging de ontmoetingsruimte daarna weer op slot. Deze ruimte is het 2e deel van de nieuwbouw van een Boulodrome, een initiatief van de voormalig voorzitter Rinie van Hensbergen. De vereniging gaat nu op zoek naar geld om ook de 3e fase te kunnen realiseren. Voorzitter Ed Roelofs overhandigde een herdenkingsplaat aan het jongste erelid Jan Jansen met daarop de namen van de ereleden. Het klusteam onder leiding van Cor Wiegers werd bedankt met applaus. Het casco is door een aannemer geplaatst, de rest heeft het klusteam gedaan. Muzikant Dick Steenbergen zorgde voor passende muziek. De bouw is mogelijk gemaakt de een gift van 50.000,= euro van de Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis.

Terugblik

In 2014, constateerde het bestuur dat het clubgebouw toch wel behoorlijk gedateerd begon te worden. En met als drijvende kracht voorzitter Rinie van Hensbergen werd een eerste plan gemaakt voor de bouw van een geheel nieuw Boulodrome. Snel daarna volgden ook de eerste gesprekken met de gemeente Tiel.  Zowel het eerste ontwerp als de financiering bleken een probleem.  De gemeente wilde geen gemeentegarantie afgeven, nodig voor het verkrijgen van de benodigde hypotheek.  Vervolgens werd een nieuw plan gemaakt, waarin de bouw van de Boulodrome in drie fases werd opgesplitst, die zo nodig na elkaar gerealiseerd konden worden. Door het vanwege ziekte plotseling uitvallen van Rinie in februari 2017 lag het plan enige tijd stil. Later in dat voorjaar is dit plan, met name de bouw van fase 1, weer opgepakt. Alle mogelijke obstakels werden uiteindelijk opgeruimd en na goedkeuring van de leden in 2017 begon in februari 2018 de bouw van de nieuwe speelhal welke in september in gebruik is genomen.

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2020/07/nieuw-clubhuis-boulodrome-voor-jeu-de-boules-vereniging-de-teerling-tiel/

 

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights