Laatste sleutels De Batouwe uitgereikt

De tekst onder het kopje parkeren in dit artikel blijkt niet geheel correct. Daarom is die tekst verwijderd en zal in de loop van deze week gecorrigeerd worden.

 

Begin juli kregen de eerste bewoners van het gerenoveerde appartementencomplex De Batouwe aan de Wadenoijenlaan in Tiel-West de sleutels van hun nieuw home uitgereikt. Vorige week kregen de laatste bewoners toegang tot de door hen begeerde woning van woningcorporatie Thius. Aannemer De Vree en Sliepen heeft voor de bestaande buitenmuren een extra muur gemetseld. Daardoor en door nieuwe ramen en de vernieuwing van het dak is het gebouw uitstekend geïsoleerd. Alle appartementen zijn totaal gestript en voldoen nu door de nieuwe afwerking en keukens en vernieuwing van alle inpandige nutsvoorzieningen aan de hedendaagse standaarden. Alle bewoners hebben een eigen berging op de begane grond.

Van 134 naar 121 wooneenheden

De vernieuwde Batouwe telt in totaal 121 woningen. Dat zijn er dertien minder dan voorheen. Dat komt omdat er van iedere drie bestaande appartementen aan de kanaalzijde er twee gemaakt zijn. Die beschikken nu over vier kamers, waardoor er ook gezinnen met kinderen kunnen wonen. De vroegere serviceruimten gelijkvloers aan de Wadenoijenlaan zijn deels omgebouwd tot appartementen. De overige ruimte is gebruikt om alle bewoners een eigen berging te verschaffen. De appartementen in de beide hoofdvleugels tellen twee kamers en zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. Van de 121 appartementen zijn er 30 door Thius verhuurd aan de zorgaanbieders Thuis voor Nu en De Maatman Zorggroep Rivierenland. Al deze appartementen bevinden zich in de vleugel die grenst aan de Wadenoijenlaan.

De woningen die Thius rechtstreeks aan bewoners verhuurt behoren tot de zogenaamde sociale huur klasse. Door het gereedkomen van het woongebouw is de lijst van woningzoekenden in dit segment van de woningmarkt in Tiel flink korter geworden.

In het appartementengebouw zal doorgaans tijdens kantooruren een conciërge aanwezig zijn. Die verleent niet alleen service aan de bewoners van De Batouwe maar is ook een aanspreekpunt voor de huurders van woningen van Thius in de wijk Tiel-West.

Parkeerplaatsen

De eerder geplaatste tekst over de parkeerplaatsen blijkt niet helemaal correct en zal aangepast worden. 

 

Aanwinst voor Tiel-West

Door de uitwendige facelift is het gebouw ook een aanwinst voor Tiel-West. Dat zal zeker zo zijn wanneer bestrating en de tuin rondom het complex klaar zijn. De aannemer moet wanneer we dit schrijven nog een laatste hand leggen aan enkele algemene ruimten binnen het gebouw.

Fotoalbum. Klik op een foto voor een vergroting.

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2021/02/gemeente-tiel-flink-in-de-fout-bij-verlenen-omgevingsvergunning-voor-de-batouwe/

en:  https://detielenaar.nl/nieuws/2020/12/parkeerzorgen-bij-bewoners-van-woningen-rond-de-batouwe-in-tiel-west/

Comments
Loading...