Nieuws uit Tiel, editie 27 augustus 2021

Tiel blijft inbreiden

In rap tempo wordt er in de bebouwde kom ingebreid zoals dat heet. Verschillende verloren hoekjes zijn al bebouwd. Aan twee nieuwe projecten wordt gewerkt. Het gaat om de bouw van zes villa’s in de hoogste prijsklasse op de plek waar nu nog de gebouwen van de vroegere metaalfabriek van de gebroeders Schröer staan aan de Burgemeester Meslaan in Drumpt. Het college is blij met dit plan dat Antrist Vastgoed BV gaat ontwikkelen. “Het verwijderen van een metaalbewerkingsbedrijf uit een woonbuurt en het realiseren past binnen het bestaande beleid en draagt bij aan een betere ruimtelijke kwaliteit,” schrijft het college. Om met de ontwikkeling te kunnen starten moet eerst nog wel het bestemmingsplan voor het terrein gewijzigd worden.

Een wat kleiner inbreidingsplan is de voorgenomen bouw van twee eveneens duurdere woningen op het perceel Lingeweg 31 (hoek Lingeweg – Johan Fabriciuslaan). Omwonenden en de gemeente hebben geen bezwaar tegen dit plan.

 

Woningen Lingedijk gereed

Ondertussen is het wooncomplex aan de Lingedijk aan de centrumzijde van de spoorlijn gereedgekomen. Hier staan nu 69 huurappartementen waarvan er 28 behoren tot de zogenaamde sociale huurwoningen en vijf koopwoningen. Het zijn allemaal twee kamerappartementen. Alle woningen zijn uitstekend geïsoleerd en de appartementen zijn gasloos. Die worden verwarmt met aardwarmte en zonnepanelen. Extra bijverwarmen kan elektrische. De vrije sector appartementen van 65 – 70 m2 kosten vanaf 850 euro per maand. Al deze woningen zijn verhuurd. Ook de koopwoningen zijn verkocht en evenals de appartementen inmiddels bewoond. Het project is gerealiseerd door de Klokgroep samen met Zondag ontwikkeling en verhuurd door Sanders makelaardij in Ochten.

Eind juni hebben de huurders van de 28 ‘sociale’ tweekamer appartementen aan de centrumzijde van Tiel hun sleutels gekregen. Die worden verhuurd door woningbouwcorporatie Kleurrijk Wonen. Deze woningen zijn bestemd voor starters op de woningmarkt. Dat blijft ook zo. Want bewoners krijgen een zogenaamd starterscontract, een huur contract voor maximaal vijf jaar. De kale huurprijs bedraagt 599 per maand. De vier iets grotere appartementen kosten 34 euro meer.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights