Voetveer Tiel – Wamel vaart weer

Het voetveer Tiel – Wamel vaart vrijdagmorgen weer na een motorstoring van de Pomona, woensdag eind van de middag. De veerdienst is voortgezet met de Rhenus Vahalis uit Millingen, in Tiel ook bekend als ‘Appelpop boot’.

Er moeten nieuwe onderdelen voor de Pomona motor besteld worden en is onbekend wanneer hij terug komt. In maart is de Pomona ruim 2 weken uit de vaart geweest. Per 1 juli is de Pomona overgedragen aan ODV Maritiem die de verplichting heeft om binnen 24 uur een vervangende boot te regelen. Dit is (bijna) gelukt. Voor de link naar het item over de overdracht zie onder de foto’s.

Bericht overdracht Pomona: https://detielenaar.nl/nieuws/2019/07/overdracht-veerdienst-tiel-wamel-en-pomona-aan-odv-maritiem/

In de toekomst zou de Hendrikus ingezet kunnen worden als vervangend vervoer. zie:  https://detielenaar.nl/nieuws/2019/07/bezoek-aan-voormalig-voetveer-hendrikus-in-antwerpen/

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights