Omgeving AH Molenstraatje Tiel ‘Hartveilig’

Met een officiële overhandiging door Allaedine el Moussaoui (Teamleider AH Molenstraatje) en Magda van Ooijen (namens Stichting Behoud Traditie Tielsche Kermiskoek) aan het bestuur van Stichting HeartSafe Tiel (Voorzitter Nicole Elstgeest en Penningmeester Bianca Looyschelder – De Weerd) en Henk Driessen is de AED in gebruik genomen die is opgehangen aan de AH Molenstraatje in Tiel.

AH Molenstraatje had reeds lange tijd de ambitie een AED te plaatsen en deze in samenwerking met Stichting HeartSafe Tiel beschikbaar te stellen voor de omliggende buurt, zodat de buurt hartveilig genoemd kan worden. Hiervoor konden de klanten in het afgelopen jaar de emballagebonnen inleveren in de speciale zuil. De opbrengsten daarvan zijn beschikbaar gesteld aan Stichting HeartSafe Tiel. Samen met de opbrengsten van de Koekveiling door de Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek die afgelopen jaar tijdens de Open Monumentendag maar liefst € 930,- heeft opgeleverd, is de AED aangeschaft. De buitenkast is mede mogelijk gemaakt op initiatief van de Nederlandse Hartstichting, de Vriendenloterij en Opel Nederland, die er, net als Stichting HeartSafe Tiel, naar streven om meer AED’s 24 uur per dag beschikbaar te krijgen.

Bij een reanimatie in de nabije omgeving van de AH Molenstraatje zullen zogenoemde Burgerhulpverleners, die zich hebben aangemeld bij Hartslagnu.nl, worden opgeroepen. Ze ontvangen een oproep met daarin de locatie van het slachtoffer en, indien aanwezig, de dichtstbijzijnde AED en de toegangscode. Ook Burgerhulpverlener worden? Vrijwilligers die over een reanimatie- of AED-bediener certificaat beschikken, kunnen zich direct aanmelden bij Hartslagnu.nl. Via de website www.heartsafetiel.nl kunnen geïnteresseerde vrijwilligers zich aanmelden voor een, dankzij een bijdrage van de gemeente Tiel, gratis reanimatiecursus. Op de website van HeartSafe Tiel is ook meer informatie te vinden over de andere AED’s in Tiel die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Beschikt u over een AED en wilt u deze ook naar buiten verplaatsen en beschikbaar stellen voor de omgeving? Neem dan contact op via info@heartsafetiel.nl

Bericht veiling Kermiskoek 2018: https://detielenaar.nl/nieuws/2018/09/1ste-veiling-tielsche-kermiskoek-brengt-550-euro-op/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights