STRAATBEELD: Westroijensestraat – A15 1976

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 1 december 2015, geplaatst in Historie, Foto. Links het tunneltje naar TEC en ijsbaanLinks het tunneltje naar TEC en ijsbaan

TIEL De A15 werd druk en liep voortaan verder dan Ochten, het verkeer had behoefte aan een nieuwe ontsluiting, maar het spoor zat in de weg. Dus kwam er de verlenging van de Westroijensestraat. Daaroverheen kwam een nieuw spoorviaduct en de weg richting noorden, waar Kellen groeide, was open. De wijk Hennepe ontwikkelde zich snel en niet alles kon meer over de Predikbroedersweg naar het centrum. Korte tijd later kwam er aan de andere kant van de Westroijensestraat dan ook als eerste nieuwbouw op Westroijen een nieuwe brandweergarage, inmiddels vervangen door een laboratoriumgebouw voor het waterschap.

1976 Links onder het viaduct en midden onder de brandweerkazerne in aanbouw.1976 Links onder het viaduct en midden onder de brandweerkazerne in aanbouw.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights