STRAATBEELD: Markt Tiel

Door Jan Bouwhuis op zondag 1 november 2015, geplaatst in Historie, Foto.

TIEL De Markt in 1955. Werklieden zijn in opdracht van de gemeente bezig met het aanbrengen van rioolputten en bestrating. Dat gebeurde onder toezicht van de voorman, gekleed in manchester pak, klompen en een pet met daarop G.W.  (Gemeente Werken) Tot die tijd was de naam Groenmarkt, aan de rechterzijde wordt het pand van De Blank gebouwd door aannemer Th.A. Beutener. Om daar te kunnen bouwen was sloop van het pand van de Hoeden- en Pettenverkoper gesloopt. Hierdoor kon de rooilijn zo’n 10 meter naar achteren om de Markt te vergroten. Het pand van C. Spies, toen nog in kaas én vis, was het laatste onbeschadigde pand aan de Markt, gezien vanuit de Weerstraat. Heel veel later is dit pand compleet gerenoveerd. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights