STRAATBEELD Feest in de Weerstraat

Door Jan Bouwhuis op maandag 5 oktober 2015, geplaatst in Historie, Foto.

Feest in de Weerstraat
Daar komt de muziek op Koninginnedag 1951, met erachter het Oranjecomité. De breeduit lachende man vooraan is bakker Schroot, de grootvader van de Tielse banketbakker die er vorig jaar mee stopte, Hans Schroot. Het is een prachtige, feestelijke dag.
Het spandoek in de Weerstraat meldt: ‘Koopt elders niet wat Tol-west u biedt’.
Het gebied Tolhuisstraat-Weerstraat-Westluidensestraat noemde zich jarenlang Tol-West, tegenwoordig gaan de winkeliers in het gebied onder de vlag van De Drie Straatjes. Kleine zelfstandige ambachtslieden hebben er geen zaak meer, er komt steeds meer horeca, maar het winkelbestand is nog steeds levendig en gevarieerd.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights