Cheque van en Tanzaniaanse maaltijd voor de Boekenlegger

Tot en met 2017 wisten de vrijwilligers van de Boekenlegger 211.000 euro bijeen te brengen voor een straatjongeren project in Tanzania. Dat vormde reden voor het landelijk bestuur van Upenda Daima om mede ter afsluiting van de succesvolle boekenmarkt van dit jaar de vrijwilligers een Tanzaniaanse maaltijd aan te bieden. Dat gebeurde zaterdag 2 juni in de tuin van ‘de boekenvilla’ in Zennewijnen.

Voorzitter André van Strijp en sekretaris Ite van Aardenne waren persoonlijk naar Zennewijnen gekomen om de vrijwilligers te bedanken voor hun jarenlange inzet en hen bij te praten over de ontwikkelingen in Tanzania en gang van zaken rond het project.

Dat project is nog steeds keihard nodig. ite van Aardenne: “De kinderen in veel gezinnen van Tanzania hebben verschillende vaders en het komt regelmatig voor dat een nieuwe man, de dan aanwezige kinderen zonder veel omhaal de straat op stuurt. Ook het overlijden van de ouders en overmatig alcoholgebruik zorgen er voor dat kinderen gaan zwerven. Om te overleven moet je je als zwerver aansluiten bij een groep. Daar wordt je dan zeker als je jong bent uitgebuit door de oudere leiding en verplicht klussen uit te voeren. Van de overheid hebben de straatjongeren niets te verwachten. De politie doet niet anders dan hen weg jagen. Upenda Daima probeert het vertrouwen van de jongeren te winnen hen te resocialiseren en indien mogelijk de familieband te herstellen. Wanneer dat niet mogelijk is, is er een eigen opvang waar de jongeren langdurig kunnen wonen en onderwijs krijgen totdat zij zelfstandig in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De landelijke bestuurders gingen niet met lege handen naar huis. De boekenmarkt in Zennewijnen heeft dit jaar het mooie bedrag van ruim 7000 euro opgebracht. Samen met de opbrengst van de boekenverkoop in de eerste maanden van dit jaar resulteerde dat in een cheque van 10.000 euro.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights