Heel Tiel beweegt

In de bijdrage van 23 februari 2018 informeerde ons redactielid Britt van den Elshout u over het nieuwe sportbeleid van de gemeente. (zie link onderaan) Dat beleid is er op gericht om samen met de Tielse sportfederatie, de sportverenigingen, het Eerste Lijnscentrum, Sportfriends en Van der Valk Vitaal om veel meer Tielenaren aan het bewegen en sporten te krijgen. Verschillende sportverenigingen onderzoeken hoe zij bij kunnen dragen aan dit beleid. De Tielenaar wil via publiciteit graag meewerken aan het bekendheid geven aan bestaande en nieuwe initiatieven.  Nu aandacht voor een initiatief van Voetbalvereniging Theole en korfbalvereniging

Walking Football bij Theole

Theole werkt mee aan een het programma Betuwse Bikkels. Dat programma, dat een initiatief is van het Servicepunt Thuiswonen bestaat uit verschillende onderdelen om senioren te helpen hun gezondheid in stand te houden en te verbeteren. Zo waren er deze winter al diverse workshops met aandacht voor gezond en veilig leven. Theole introduceert nu in aansluiten op dit programma het walking footbal. Zondag 11 maart is er teen demonstratie

De Betuwse Bikkels van Theole demonstreren op zondag 11 maart wat Walking Football is. Dit doen zij in de pauze van de derby tussen Theole 1 en RKTVC 1.

Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor senioren, die op hun oude dag nog lekker actief willen zijn.

Voorzitter van Theole Johan van den Heuvel: : “Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm, waarbij in wandeltempo op een kwart veld
gespeeld wordt. Walking football staat voor sportief een balletje trappen, lekker aan je gezondheid werken en vooral veel lol met elkaar beleven. Deelnemers zijn nooit te oud of te jong. Iedereen is welkom! Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren”.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd en kun je oude tijd met voetbalmaten op een nieuwe manier herbeleven. “Op diverse plaatsen in Nederland is Walking Football al een groot succes. Op verzoek van vele senioren maken we dit nu ook in Tiel mogelijk”.

Wil je kennismaken met Walking Football? Kom dan zondag 11 maart naar Theole. Om 15.15 uur zie je daar onze Betuwse Bikkels aan het werk. Ben je enthousiast? Dan kun je tot 1 juli kosteloos iedere vrijdag vanaf 14.30 uur deelnemen om te ervaren of Walking Football ook iets voor jou is.

zie ook:  https://www.theole.nl/609/betuwsebikkels/

Korfbalvereniging TIEL ‘72

Bij korbalvereniging Tiel ’72 is iedereen altijd welkom om lid te worden. Om basisschoolleerlingen bekend te maken met sporten in het algemeen en korfbal in het bijzonder organiseert de vereniging ieder jaar een schoolkorfbaltoernooij.

Daarnaast organiseren de korfbalclub sinds enkele jaren voor kleuters van de basisscholen uit de omgeving een zogenaamde kangoeroedag . Op deze dag, die dit jaar op 21 maart gehouden wordt, worden er verschillende spelletjes met een knipoog naar het korfbal gedaan. De kinderen ontwikkelen daarbij met veel plezier hun balgevoel. 

Alle kinderen t/m 6 jaar, ook kinderen die aan de kangoeroedag meedoen, zijn welkom om mee te komen trainen op zaterdag ochtend om 10:00 uur bij de korfbalvelden van Tiel’72. De kinderen kunnen vier keer gratis meetrainen. Daarna hoeven ze pas te beslissen of ze lid willen worden. 

zie ook: 

https://detielenaar.nl/nieuws/2018/02/nieuw-sportbeleid-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights