Fruitstal aan de Waal

Door Huub van Heiningen op maandag 4 juli 2016, geplaatst in Opinie.

 Binnenlands fruit koop ik het liefst bij de producent. Niks ten nadele van Appie of de Lidl, waar ze vaak goed fruit hebben. Maar het bericht van de gemeente dat een fruitteler een stalletje in de stad mocht zetten zag ik toch met zoveel instemming dat ik het maar half gelezen heb. Zodat ik heel wat keren vergeefs naar het fruitstalletje gespeurd heb. Na het bericht opgezocht en herlezen te hebben kon ik eindelijk vlak bij de Waal op het winderigst stuk van Tiel mijn fruitstalletje ontdekken.

  Ik was de eerste klant van de dag en als ik de alleraardigste jongedame die het stalletje runt goed begrepen heb, de zevende van de tien voorbije dagen.  De schepen varen voorbij, want daarvoor is nog geen aanlegplaats gemaakt; als automobilist kun je er bijna niet bij komen door de rudimenten van enorme tentharingen en elke waarschuwing die anderen zou moeten wijzen op de gevaren van deze ongenaakbare plek, ontbreekt.

 Pas na mijn aankoop van heerlijke kersen en dito aardbeien durfde ik de vraag te stellen. “Wie heeft jou in hemelsnaam hier neergepoot ? Waarom ga je niet op de Markt, op het Hoogeinde, of ergens anders in de fruitstad staan ?”  Ze was vol begrip. “We hebben gevraagd ergens anders te mogen staan. Maar het mocht niet van de gemeente. Alleen hier mogen we staan en nergens anders”.

Hoe krijgen ze het verzonnen !

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights