Sloop tbv 3e fase renovatie Molukse wijk Tiel

Door Jan Bouwhuis op maandag 26 juni 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL Vorige week is gestart met de sloop van woningen in de Moluksewijk aan de Willem van Kesselstraat. De hoekwoning op nr 2 was de eerste Molukse woning die in 1961 werd bewoond door een Moluks gezin. Aan de van Kesselstraat worden 6 woningen gesloopt en nog eens 9 aan de Diderik Vijghstraat. Deze worden vervangen door 13 flexwoningen die eind dit jaar klaar zijn. De bewoners zijn naar een wisselwoning in de wijk.

Eerder werden 8 woningen aan de Lambert Hendrikstraat en Bisschop Adelboldlaan gesloopt en vervangen door 8 flexwoningen (woningen die op de begane grond een badkamer en een slaapkamer hebben) en werd een flat gesloopt om 13 eengezinswoningen te bouwen. Fase 1 en 2 zijn gerealiseerd, in fase 3 zijn nog 15 nieuwe flexwoningen gepland en 9 renovaties. In de laatste fase 4 gaat het om 31 te renoveren woningen. Over deze laatste fase zijn nog onderhandelingen gaande hoe deze uit te voeren. Al geruime tijd is daar verschil van mening over tussen SCW en bewoners.
Woningcorporatie SCW werkt in dit project samen met een klankbordgroep, stichting Buah Hati en de bewoners van de Molukse Wijk.
De wijk bestaat van oorsprong uit 71 woningen in de Diderik Vijghstraat, Bischop Adelboldlaan, Willem van Kesselstraat en Lambert Hendrikstraat welke beheert werden door Domeinen. In 1978 zijn de woningen overgedragen aan SCW en recent gerenoveerd of vernieuwd. De bewoners kwamen in hoofdzaak van de woonoorden Elzenpasch en Schutsluizen.

zie ook: http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/herdenking-55-jaar-molukse-wijk-tiel

Diderik VijghstraatDiderik VijghstraatWillem van Kesselstraat 2Willem van Kesselstraat 2De bouw / hoogste punt 1960De bouw / hoogste punt 19601961, de eerste bewoners Willem van Kesselstraat 21961, de eerste bewoners Willem van Kesselstraat 2

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights