Nautisch evenement Tiel Maritiem van start

Door Jan Bouwhuis op zondag 4 juni 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

In de Tielse Haven is voor de 4e maal het nautisch evenement Tiel Maritiem van start gegaan. Tot maandagavond 2e pinksterdag is er nog een programma.

Maar liefst een kleine 10.000 bezoekers kwamen vorig jaar op het gratis 2-daags evenement af. Met de 3 pijlers: Bootjes varen, Bootjes kijken en Bootjes kopen is Tiel Maritiem ook dit jaar met Pinksteren weer actief op de Waalkade en in de Tielse haven en op de Waal natuurlijk. Beleven, doen en ervaren voor jong en oud staat voorop.

Voor de jeugd is het vooral gratis spelevaren in de haven van Tiel met kleine zeilbootjes, kano’s en meevaren met de reddingsbrigade. Maar wil je met je ouders in één boot zeilen dan kan dit ook, want Tiel Maritiem heeft maar liefst 3 familiezeilboten ter beschikking. 2 polyvalken en een kajuitzeilboot. Voor de allerkleinste is er weer varen met modelbootjes dit keer vanaf de pontons.

Daarnaast zijn er ook betaalde vaartochten over de Waal met 2 bijzondere varende monumenten. Aan boord van de Waalschokker Neeltje Jantje staat de tijd stil. U waant zich weer in de tijd dat er nog op zalm en steur gevist werd op de Waal. Deze drijfschuit heeft Tiel als thuishaven.

Maar echt koninklijk varen doe je dit jaar met de PIET HEIN. Dit was het voormalig prive-jacht van wijlen koningin Juliana en prins Bernard. In 1952 opende dit schip het Amsterdam-Rijn kanaal en nu 65 jaar later is dit statische jacht wederom van dichtbij te bewonderen in de haven van Tiel.

Voor het hele snelle werk vaar je natuurlijk mee met de RIB powerboten. RIB offshore events verzorgt ook dit jaar de powerboottochten waarbij je met 80 km/uur over de Waal scheert. Spektakel verzekerd! Alles onder verantwoorde begeleiding van zeer ervaren RIB-piloten.

zie ook: http://tielmaritiem.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights