Berm verlagen op wegen in Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 18 mei 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  In opdracht van de gemeente Tiel worden op dit moment bij belangrijke wegen, zoals hier in Passewaaij, de bermen  verlaagd. Met een freesmachine wordt ongeveer 1 meter breed de begroeiing en grond weggehaald en afgevoerd. Na verloop van tijd komen de bermen hoger te liggen dan het wegdek waardoor regenwater niet meer afgevoerd wordt en er gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan. Ook het asfalt heeft er onder te leiden.

Bermen maaien en onkruid bestrijden.

Vanaf 22 mei start Avri met het maaien van de bermen binnen en buiten de bebouwde kom. . Avri maait tot en met eind september de bermen, waaronder de uitzichthoeken bij kruisingen en inritten, meerdere keren. De maaiwerkzaamheden zorgen mogelijk plaatselijk voor enige hinder, maar de weg wordt niet afgesloten.

Onkruidbestrijding.

In de lente en zomer is Avri niet alleen druk met maaiwerkzaamheden, maar ook met het bestrijden van onkruid. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier, dus zonder chemische middelen te gebruiken.

Voor het frezenVoor het frezen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights