Strengere handhaving op fietsen in binnenstad en stations Tiel

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 8 april 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Verkeerd gestalde, kapotte en verlaten fietsen in de binnenstad en op de stations in Tiel zorgen voor een rommelige omgeving en zijn voor veel mensen een ergernis. Avri Toezicht en Handhaving verwijdert daarom in opdracht van de gemeente Tiel verlaten en/of kapotte fietsen en fietsen die buiten de fietsenstalling staan. Zo werken we met elkaar aan een schoon, heel en veilig Tiel. Er is wel wat veranderd: fietsen, die buiten de fietsenstalling staan, worden vanaf nu al na 4 uur verwijderd (dit was na 24 uur).

 

Verkeerd gestalde, kapotte en verlaten fietsen krijgen een label. Staat een fiets met label er later nog, dan verwijdert Avri Toezicht en Handhaving deze fiets. Bij fietsen die buiten de fietsenstalling staan, is dat na 4 uur. Bij wrakken is dat na twee dagen en bij weesfietsen na drie weken. De verwijderde fietsen worden vervolgens naar de Avri-werf in Tiel gebracht.

 

Fiets kwijt?

De fietsen worden, wanneer ze er nog redelijk uitzien, drie maanden opgeslagen. Mensen die hun fiets kwijt zijn, kunnen op dinsdagen tussen 15.00 en 16.00 uur komen kijken of hun fiets op de Avri-werf (Industrieweg 4-6) in Tiel staat. Zij krijgen hun fiets terug voor een bedrag van € 25,00. Legitimatie, de fietssleutel en/of het aankoopbewijs van de fiets zijn hierbij verplicht.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights