Opschoondag bij Waterplein in Tiel Oost

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 25 maart 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Op zaterdag 25 maart gingen tientallen bewoners van Tiel aan de slag met het opruimen van de stad. De start op zaterdag was bij het Waterplein in Tiel Oost.

De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks terugkerend evenement van Nederland Schoon. Op die dag vinden in heel Nederland opruimacties plaats om de straten en plantsoenen vrij van zwerfafval te maken. Duurzaam Rivierenland roept Tielenaren op om mee te doen met het schoonhouden van Tiel: op 25 maart en de rest van het jaar.

Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top roept Tielenaren op verantwoordelijkheid te nemen voor het schoonhouden van de eigen leefomgeving. Tijdens de Landelijke Opschoondag bezocht Bart van den Berg diverse projecten om vrijwilligers een leuke attentie te brengen. 

Tielenaren die graag willen meehelpen zorg te dragen voor onze stad en dorpen kunnen zich melden bij Duurzaam Rivierenland. Zij zijn door gemeente aangesteld voor het in bruikleen aanbieden van opschoonmaterialen en zij regelen de afvalverwijdering door AVRI.

Tiel Supporter van Schoon

Sinds november werkt Duurzaam Rivierenland samen met de gemeente en de AVRI aan een nieuwe aanpak van zwerfafval: Tiel Supporter van Schoon. Samen met inwoners, scholen en verenigingen wordt de strijd tegen zwerfafval aangegaan om ervoor te zorgen dat Tiel schoner wordt. Door de campagne “Tiel supporter van schoon” hoopt Duurzaam Rivierenland dat meer mensen de verantwoordelijkheid nemen om de leefomgeving schoon te houden. Het zwerfafvalprobleem is alleen echt op te lossen door samen in actie te komen, zowel jong als oud.

voor video zie:  https://www.youtube.com/watch?v=3CCLF90hBac&t=4s

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights