Vuurwerkschade oud en nieuw Tiel €36.500,-

Door Jan Bouwhuis op donderdag 5 januari 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto. Opgeblazen brievenbus Grotebrugse GrintwegOpgeblazen brievenbus Grotebrugse Grintweg

TIEL  De gemeentelijke schade als gevolg van vuurwerkvandalisme is in Tiel iets lager uitgevallen dan vorig jaar. Een eerste inventarisatie laat een schadepost zien van € 36.500,- tegenover € 42.000,-vorig jaar. Naast de gebruikelijke schadeposten aan opgeblazen afvalbakken, verkeersborden en straatkolken, is er dit jaar een flink schadebedrag van € 8.000,- aan een besturingskast van een tunnelgemaal.

Er zijn 47 afvalbakken en 33 verkeersboorden vernield. Hoewel het aantal vernielde kolken ten opzichte van vorig jaar nagenoeg gelijk is gebleven, is de kostenpost voor vervanging wel gestegen. Vernielde straatkolken worden namelijk vervangen door een sterkere en daardoor duurdere variant.

Wat gezien?

Burgemeester Beenakker roept inwoners op zich te melden bij de politie als zij getuige zijn geweest van de vernielingen rond en tijdens de jaarwisseling. “Ondanks dat de jaarwisseling voor wat betreft de openbare orde relatief rustig is verlopen, is er veel onnodige schade aangericht in de aanloop naar en tijdens de jaarwisseling. Niet alleen aan gemeentelijke eigendommen, maar ook aan particulier bezit. Naast dat het voor overlast zorgt, is het ook enorm zonde van het geld dat we met elkaar hiervoor betalen. Hopelijk zijn de daders te achterhalen, zodat de schade op hen verhaald kan worden.”

€8.000,- schade aan het gemaal Westroijen tunnel€8.000,- schade aan het gemaal Westroijen tunnel

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights