Petitie voor behoud buslijn 43 Tiel – Geldermalsen

Door Jan Bouwhuis op donderdag 28 juli 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Rover-afdeling Rivierenland heeft een petitie gelanceerd voor behoud van bus 43 tussen Tiel en Geldermalsen vv.

Arriva wil buslijn 43 opheffen, waardoor veel reizigers te maken krijgen met grotere loopafstanden en extra kosten. De buslijn loopt 1x per uur van Tiel over Passewaaij en Wadenoijen naar Geldermalsen. Arriva meent dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van de lijn en wil deze daarom opheffen.
Reizigers tussen Geldermalsen en Tiel zijn hiermee straks afhankelijk van de trein, wat de reis voor veel mensen flink duurder maakt. Bovendien zal er extra vervoer nodig zijn van en naar het station Geldermalsen, dat op anderhalve kilometer van de kern van het dorp ligt.

Rover-rivierenland wil dat Arriva met een goed alternatief komt voor buslijn 43 of anders de bus gewoon behoudt. Hiervoor heeft de Rover-afdeling een petitie gelanceerd, deze is te vinden via www.rover.nl/redbus43

Geschiedenis. Bij Zuidooster in de jaren 80 was lijn 43 onderdeel van lijn 45 van Rhenen naar Geldermalsen via Tiel. Bij Hermes is die lijn ingekort tot Rhenen – Tiel West.  In 2003 ontstond de huidige lijn 43

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights