Aanpassing Grotebrugse Grintweg bij aanleg rotonde Havendijk Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 13 juli 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws.

TIEL  Maart 2016 heeft de gemeente besloten om, voor een goede en veilige ontsluiting van het tijdelijke parkeerterrein, van het kruispunt Havendijk – Fabriekslaantje – Grotebrugse Grintweg – Santwijcksepoort een rotonde te maken. Bij de uitwerking hiervan is geconstateerd dat het stuk Grotebrugse Grintweg (dat nog niet is opgeknapt) eenvoudig meegenomen kan worden. Daarom is onderzocht wat er nodig is om het stuk netjes aan te laten sluiten op de bestaande inrichting van de Binnenhoek. Om dit kostenefficiënt te doen, wordt de bestaande structuur zoveel mogelijk in stand gehouden. Daarnaast moet nog een stuk riool worden vervangen en een deel van het wegdek worden hersteld. Het college heeft besloten om dit stuk mee te nemen bij de aanleg van de rotonde. Hiermee komt er consistente aansluiting van de Binnenhoek op de Havendijk en dat op een kostenefficiënte wijze en wordt een belangrijke schakel van de hele noordelijke entree naar de stad afgerond.

zie ook: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/rotonde-havendijk-fabriekslaantje-santwijcksepoort

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights