Renovatie begraafplaats Wadenoijen Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 1 juni 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

WADENOIJEN  De gemeente raad heeft in 2010 de Ontwikkel- en beheervisie begraafplaatsen gemeente Tiel 2010-2020 vastgesteld. Ieder jaar wordt uitvoering gegeven aan de realisatie van deze visie. Na de zomer van dit jaar start de renovatie van begraafplaats Wadenoijen, waardoor de groene kwaliteit van de begraafplaats verbetert en de onderhoudskosten lager worden. De renovatie duurt tot aan de zomer van 2017. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanleggen van graspaden op het lager gelegen nieuwe deel van de begraafplaats en het restaureren van de oude keermuur en de trap op het hoger gelegen deel. Rechthebbenden van graven worden vooraf geïnformeerd.

Op de begraafplaats achter de Protestantse Kerk aan de Lingedijk liggen nu nog ongeveer 300 graven op 4.600 m2. Er zijn 8 oorlogsgraven van militairen die oa met een vliegtuig nabij Wadenoijen zijn neergestort

In 2013 er een columbarium, bewaarplaats voor urnen, geplaatst. Er is ruimte voor 40 urnen.

De gemeente Tiel telt 10 begraafplaatsen. Op 6 hiervan wordt nog actief begraven: Papesteeg, Ter Navolging (Rijksmonument) en de Rooms-Katholieke begraafplaats aan de J.D. van Leeuwenstraat (Rijksmonument) in Tiel en de 3 algemene begraafplaatsen in Kapel Avezaath, Wadenoijen en Zennewijnen.

Daarnaast telt de gemeente 4 inactieve begraafplaatsen: Kloosterhof, Drumpt (gemeentelijk monument), de Joodse Begraafplaats (Rijksmonument) en een particuliere begraafplaats van de familie Versteegh in Kapel Avezaath (gemeentelijk monument). 

OorlogsgravenOorlogsgravenColumbariumColumbarium

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights