Bouw inrit parkeergarage Westluidense Poort Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 14 juni 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  De aannemer van de parkeergarage onder het cultuurcentrum de Westluidense Poort WLP is gestart met de aanleg van de in- /uitrit. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, gebeurt het aanbrengen van de stalen damwanden door middel van hoogfrequent trillen. Dit zorgt er voor dat de trillingen in de ondergrond naar de omgeving tot een minimum worden beperkt.
In de toekomst kan men in de Rechtbankstraat vanaf de rotonde Nieuwe Tielseweg de parkeergarage verdiept inrijden. Aan de rechterzijde is een eenrichtingsweg richting Agnietenhof, aan de linkerzijde door de voormalige groenstrook richting Gerechtsgebouw. (zie tekening)

Eind van de maand is de vloer van de parkeergarage op straatniveau klaar. Vanaf 20 juli begint de aannemer met de bovenbouw. In de bouw vakantie periode zal er doorgewerkt worden.
 

Toekomstige culturele hart van Tiel en de regio

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto’s en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights