Burendag Wetland Passewaaij Tiel

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 21 mei 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Staatsbosbeheer organiseerde zaterdag een burendag in de uiterwaard Wetland nabij Passewaaij. Een dag voor jong en oud, om te vieren dat de uiterwaard na de werkzaamheden langs de Waal en nevengeul, weer helemaal toegankelijk is. Het werk is gedaan in opdracht van Rijkswaterstaat om de waterkwaliteit in de Waal te verbeteren. Wetland bestaat ongeveer 20 jaar.

De boswachters van Staatsbosbeheer en vrijwilligers van Stichting Duurzaam Rivierenland en IVN West-Betuwe stonden klaar om er met bezoekers een gezellige dag van te maken. Kinderen konden schilderijtjes maken met wat zij in de natuur vonden of broodbakken boven een kampvuur. Zij konden een minirivier maken of op de foto in boswachterskleding. Met een schepnet visjes vangen was ook mogelijk. Voor jong en oud waren er excursies in het gebied: op deze ontdekkingstocht kon je zo maar een ijsvogel of oeverzwaluw tegenkomen!

In de tent van Staatsbosbeheer was er naast koffie en thee allerlei informatie over het gebied en de werkzaamheden.

zie ook: http://detielenaar.nl/nieuws/aantakking-wetland-passewaaij

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights