Storten -3 parkeerlaag Cultuurcentrum Westluidense Poort Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 14 april 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Aannemer VolkerWessels is bezig met het storten van de -3 parkeerlaag van de nieuwe parkeergarage onder het Cultuurcentrum Westluidense Poort WLP.

Voor het afwerken van het aangebrachte beton wordt gebruik gemaakt van zogeheten vlindermachines. Met deze machines wordt de toplaag van het aangebrachte beton dicht geschuurd. ‘Vlinderen’ is nodig om een mooi egale vloer te krijgen en wordt gedaan tot de toplaag is uitgehard.

Omdat de vloeren van de parkeergarage een grote afmeting hebben, wordt het beton van de -3 parkeerlaag in fases gestort, de laatste onder voorbehoud op 19 april.

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio.Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage met 4 lagen voor 580 auto’s en stadswoningen het gebied. De geschatte opleverdatum is eind 2017.Zaterdag 4 juni is ‘de dag van de bouw’. Tijdens die dag zal een interessante rondleiding worden gehouden voor jong en oud. Deze dag zal in samenwerking met de Gemeente Tiel worden georganiseerd, waarbij ook de toekomstige gebruikers van de Westluidense Poort zich zullen aansluiten.  

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights