Prijs voor Waterplein Tiel Oost

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 26 april 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Eervolle vermelding Waterplein Tiel bij Lighthouse Award

Het Waterplein in de Vogelbuurt in Tiel-Oost heeft een eervolle vermelding gekregen bij de tweejaarlijkse Lighthouse Award. Aan de eervolle vermelding is een geldprijs gekoppeld van € 1.000,-. Dit bedrag wordt gebruikt voor de feestelijke officiële opening van het Waterplein op 6 juli.

De jury stelt dat dit project naast een oplossing voor wateroverlast, een goede buurtfunctie heeft. Het plein lost het waterprobleem op en bevordert de leefbaarheid van de wijk. Het project kan een voorbeeldfunctie hebben voor andere gemeentes.

De tweejaarlijkse Lighthouse Award honoreert een persoon, project of organisatie die een buitengewone bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouwsector. Het Waterplein was één van de drie genomineerden uit een totaal van 21 inzendingen. Meer informatie is te lezen op www.ligthouseclub.nl.

De werkzaanheden zijn zo goed als voltooid. Bij droog weer moet er nog een coating en belijning worden aangebracht.

Tiel-Oost droger en mooier
Het Waterplein is één van de maatregelen van het programma Tiel-Oost droger en mooier. In dit programma werken gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland samen met de inwoners aan een aantrekkelijke en leefbare wijk, waarin ‘leven met water’ nu en in de toekomst werkelijkheid is.

zie ook:  http://detielenaar.nl/nieuws/aanleg-waterplein-vogelbuurt-tiel-oost

http://detielenaar.nl/nieuws/video-aanleg-waterplein-tiel-oost

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights