Adoptie oorlogsmonument Tiel door Bataaf

Door Jan Bouwhuis op donderdag 14 april 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws. Maartje Heijster en Lars Essenburg aan de hogedruk reinigerMaartje Heijster en Lars Essenburg aan de hogedruk reiniger

TIEL  Voorbereiding op Dodenherdenking. Ieder jaar adopteren leerlingen van groep 8 van een Tielse basisschool het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog aan de Achterweg. Dit jaar doen de achtstegroepers van De Bataaf dit. Dit betekent dat zij er voor zorgen dat het monument bij de Sint Maartenskerk er weer tiptop uitziet. Donderdag kregen de leerlingen informatie bij het monument en maakten de omgeving schoon.

Maartje Heijster en Lars Essenburg mochten de hogedruk reiniger hanteren. Tijdens de 4 mei herdenking mogen zij in de St. Maartenskerk uit het Anna Frank boek voordragen.

Daarna maakten de kinderen een rondgang langs de verschillende oorlogsmonumenten in de stad, waaronder het Joods Monument.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights