Bloemenbuurt begint buurtpreventie

Door Walter Post op vrijdag 8 januari 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws. Bart van den Berg, een van de initiatiefnemers van de buurtpreventie in de Bloemenbuurt.Bart van den Berg, een van de initiatiefnemers van de buurtpreventie in de Bloemenbuurt.

TIEL Inwoners van de Rozenstraat, Daliahstraat en Tulpstraat hebben afgelopen week overlegd met het gemeentebestuur over de aanpak van criminaliteit en vandalisme in de wijk. De komende maanden wordt gepeild of het burgerinitiatief voor buurtpreventie draagvlak heeft onder de bewoners van die straten.

Rond de jaarwisseling zijn vandalen door de Bloemenbuurt getrokken waarbij ze schade hebben aangebracht aan auto’s van aanwonenden. Hiermee was de maat vol voor initiatiefnemers Bart van den Berg, Gabor Vosselman en Petra Volker. “Wij willen opkomen voor meer veiligheid en toezicht in onze straten en zullen de komende maanden met onze directe buren in de straat aan de slag gaan om een actieve vorm van buurtpreventie op te starten”, aldus woordvoerder Van den Berg. Het is de intentie van de initiatiefnemers om de buurtpreventie eerst kleinschalig op te starten. Voor meer informatie over de plannen en voortgang is er allereerst de site www.bloemenbuurttiel.nl.
Buurtpreventie is een vorm van samenwerking tussen buurtbewoners, politie en gemeente om er samen voor te zorgen dat inbrekers, criminelen en vandalen geen ruimte krijgen om hun slag te slaan. Voor informatie over buurtpreventie in de gemeente Tiel kunnen inwoners op www.buurtpreventietiel.nl terecht.

De Dahliastraat. De Dahliastraat. De RozenstraatDe RozenstraatDe TulpstraatDe Tulpstraat

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights