File waarschuwingsborden A15 in werking

Door Jan Bouwhuis op donderdag 26 november 2015, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws.

TIEL Vanaf donderdag 26 november worden weggebruikers op de Gelderse A15 van Wadenoijen richting Tiel/Amsterdam-Rijnkanaal geattendeerd op files. Rijkswaterstaat heeft op vijf plekken langs dit zes kilometerlange traject waarschuwingsborden (driehoekig bord met rode randen en een file-icoon) geplaatst, die oplichten als een weggebruiker een file tegemoet rijdt.

Een weggebruiker kan daardoor zijn rijgedrag aanpassen. De kans op ongevallen neemt hierdoor af. De waarschuwingsborden staan op A15 van Wadenoijen richting de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, omdat de kans op ongevallen daar groter is dan op de rest van de Gelderse A15.

Rijkswaterstaat monitort de veiligheid op het Gelderse deel van de A15 nauwgezet en neemt maatregelen. Naast het filedetectiesysteem rijden er al extra weginspecteurs tussen Geldermalsen en knooppunt Valburg en is er overdag een inhaalverbod voor vrachtwagens van kracht. De komende jaren gaat Rijkswaterstaat nog andere plaatsgebonden maatregelen nemen om de veiligheid op de A15 te verbeteren.

De A15 is een lange rechte snelweg met veel vrachtverkeer. Weggebruikers ervaren de weg als saai en druk. De kans op een ernstig ongeval op de A15 is echter niet groter dan de kans op andere snelwegen. Het ongevallenbeeld op de A15 is zeer divers.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights